Denemarken sluit I.P.S Bon Bravour en I.P.S Zhivago-zoon in de armen!

De hengst I.P.S Bon Bravour is afgelopen weekend goedgekeurd voor het Deens Warmbloed Paardenstamboek. De zoon van de internationale dressuurhengst Painted Black was al bij verschillende stamboeken goedgekeurd waaronder het KWPN, Oldenburg en Hannover.

Het Deens Warmbloed Paardenstamboek timmert de laatste jaren enorm aan de weg. Vooral met de uit Duitsland geïmporteerde hengsten Don Schufro en Romanov die zelf op het hoogste niveau in de sport presteren, heeft de Deens dressuur fokkerij een enorme sprong voorwaarts gemaakt. De laatste jaren worden er ook steeds vaker hengsten met een Nederlandse bloedvoering binnen gehaald. Denk onder andere aan de voormalig KWPN kampioenshengst Blue Hors Zak en Don Olymbrio. Tijdens de laatst gehouden hengstenkeuring was het Bon Bravour die een geweldige indruk achterliet en met een luid applaus door de Deense fokkers werd ontvangen. Ook de voorzitter van de hengstenkeuringscommissie Poul Graugaard was enthousiast over de spectaculair bewegende hengst.  I.P.S Bon Bravour zal voor de fokkerij beschikbaar zijn via I.P.S partner  station Katrinelund van Ib Kirk.

I.P.S Zhivago-zoon Estados
De jonge dressuurhengsten werden vrijdag aan de longe gepresenteerd en zaterdag- morgen vrij bewegen. Onze nog heel jeudige maar fantastisch bewegende Estados presenteerde zich keer op keer super. Kreeg veel applaus en werd dan ook goedgekeurd. Estados kreeg een zeer goede beschrijving van de Hengstenjury voor zijn fantastische bewegingen en uitmuntende stap. Estados, is een volle broer van onze Top-hengst Zhivago (Krack C x Jazz x Ulft x Amor) gefokt door ons samen met Pegasus Stables uit Bentelo.