Tussenstand Beker van België

De Beker van België voor jonge dressuurpaarden, powered by Havens Paardenvoeders, is met al 5 wedstrijden achter de kiezen mooi halverwege. Net zoals voor de cyclus jumping betekent dat hoog tijd voor een tussentijdse stand van zaken! In totaal kunnen ruiters met hun jonge paarden punten verzamelen om zich te kwalificeren voor de finale van de Beker van België in Gesves op 16 oktober. Voor deze finale worden per combinatie (min. 4 deelnames) de 4 beste resultaten in rekening genomen. De 10 best geklasseerde paarden van de rangschikking na de 10e kwalificatiewedstrijd mogen deelnemen aan de finale (klik hier voor het reglement). Aangezien er nog eens 5 wedstrijden volgen voor de finale, vallen er nog heel wat punten te verdelen en zal de tussenstand ongetwijfeld nog door elkaar geschud worden.

IPS Don Massimo6-jarigen
20 combinaties zijn momenteel opgenomen in de tussenstand van de 6-jarigen en daarin zijn momenteel 3 hengsten aan de macht in de top van het klassement. IPS Horse Group Belgium gaat met IPS Don Massimo (foto) (Don Larino x Santander H) en Larissa Paulius aan de leiding want deze combinatie won 4 van de 5 wedstrijden waaraan ze deelnamen en hebben zo het maximum van 60 punten. Met onder meer 3 tweede plaatsen staat Simon Missiaen met de hengst Rousseau’s Topas (Rousseau x Rohdiamant ) logischerwijze 2e in het tussenklassement. Michelle Vettenburg en haar hengst Avanti (Rubiquil x Jetset D) maken het voorlopige podium compleet. Zij wist zich heel constant bovenin het klassement te rijden. Vettenburg en Avanti hebben momenteel slechts 1 punt meer dan Verena Gielen-Burger die de ruin Maxifun (Münchausen x Saros) voorstelt. Deze combinatie won de eerste wedstrijd in Zandhoven. Nog 2 combinaties scoren met hun 4 resultaten boven de 40 punten. Ona Dewaegenaere met de ruin Floris van de Helle (Fiderhit x Weltart) staat 5e met 44 punten en Nick Van Laer met de ruin Don Matcho vd Roshoeve (Don Christobal x Matcho x) heeft net 40 punten en is 6e.

IPS Bon Bravour 5-jarigen
Tom Franckx-Goen en de goedgekeurde hengst IPS Bon Bravour (foto) (Painted Black x Chronos) maken het IPS-feest compleet bij de 5-jarigen. Met ook 4 overwinningen gaat deze combinatie met 60 punten aan de leiding bij de 5-jarigen, waar 26 combinaties in de tussenstand opgenomen zijn. 2 combinaties wisten al twee keer tweede te worden en zij hebben dan ook meer dan 50 punten in de tussenstand. Dominique Mohimont en de ruin Botticelli (Vivaldi x Koss) hebben met 56 punten een lichte voorsprong op Jeroen Hannes en de hengst Galliani Biolley (Sir Donnerhall x Lanciano) die al 52 punten verzamelden. In de top 5 treffen we momenteel nog 2 ruinen aan. André De Vlieger staat met Banner Man S (Van the Man x Symfonie) 4e met 44 punten en ook Tom Heylen en Gucci H (Gribaldi x Wundermeyer) scoren met 42 punten boven de 40 punten. Heylen werd onder meer tweede in Moorsele.

Dominique Mohimont4-jarigen
Bij de 4-jarigen is het opnieuw hengstenbal in de top 3. Ook in deze jongste jaargang staat één combinatie met het maximum bovenaan: Dominique Mohimont (foto) en Chopin (Jazz x Zep). Zij wonnen de 4 laatste wedstrijden. In de eerste wedstrijd was de overwinning voor de tweede in het klassement, Mario Van Orshaegen en Lorenzo Lamas (Laurent x Walhall), die nu 52 punten verzameld heeft. 4 paarden hebben momenteel meer dan 40 punten verzameld. Nick Van Laer is met de hengst Sir Donovan (Sir Donnerhall x Weltmeyer) de hoogst geklasseerde op plaats 3 met 49 punten. Hij werd onder meer 2e in Schilde. Isabel Cool en haar ruin Constand (Vic x Jetset D) werden 2e in de laatste wedstrijd in Flémalle en staan met 43 punten 4e. Nick Van Laer komen we opnieuw tegen op plaats 5 met de hengst Hyrano (First Junior x Weltgeist). Opvallend is dat deze combinatie nog maar 3 keer aan de start verscheen en telkens 2e werd. Simon Missiaen en de eerst geklasseerde merrie Kirmen de Mars (Kaiser Karl x Littorio) reden wel al 5 wedstrijden en staan met 41 punten nu op plaats 6.

Tussenstand, afstammingen, fokkers en stamboeken
klik hier om de tussenstand te bekijken. In deze tussenstand vind je, indien gekend, ook de afstamming, de fokker en het stamboek van de deelnemende paarden. (bron: VLP)

Verschenen: 30/05/2011
Blad: Haverklap (KVL)

Auteur: Peter van den Bulck
Foto’s: galop.be

Haverklap de actuele paardenkrant van België, voor uw abonnement klik hier