I.P.S A Special Poetin

Enige dochter van de wereldberoemde merrie Poetin
– met een vader als Jazz en een moeder als Poetin kan het niet anders dan dat haar nakomelingen goede dressuurpaarden worden.
– ze lijkt een heel goed achtergebruik te vererven samen met oprichting en sterke modellen.

Kleur / Color Zwart / Black
Geboren / Born 2005
Stokmaat / Size 1.67 mtr.
Niveau / Level 
Predikaten /   Predicates prok merrie / health certificate
Geslacht / Gender Merrie / Mare
Overige informatie 

Pedigree

Op driejarige leeftijd won haar moeder de merrie Poetin het Bundeschampionate bij de driejarige dressuurpaarden onder het zadel van Hans-Heinrich Meyer zu Strohen. In het daaropvolgende jaar (2001) werd ze tweede op het Bundeschampionate met dezelfde ruiter. In 2002 nam ze met Kathrin Meyer zu Strohen in het zadel deel aan de Wereldkampioenschappen voor 5-jarige dressuurpaarden in Verden. In de eerste kwalificatieronde behaalde ze een 5e plaats en in de tweede kwalificatieronde een 3e plaats. In de finale werd ze wederom 5e, wat haar in de eindstand een 4e plaats opleverde, waarmee ze helaas net buiten de medailles viel. In 2003 werd Poetin Wereldkampioen bij de zesjarige dressuurpaarden. Na het optreden van Poetin waren vele toeschouwers emotioneel, het was alsof Poetin van een andere planeet kwam. Haar optreden was buitenaards geweest en dat vond de jury ook. Poetin kreeg de magische 10 voor haar draff en een 9.5 voor de galop, souplessee en algemene indruk. Het cijfer voor de stapp (7.8) drukte de score iets naar beneden, maar met een 9.26 gemiddeld bleef Poetin de concurrentie ruimschoots voor. In datzelfde jaar won Poetin ook het Bundeschampionate bij de zesjarige dressuurpaarden.
Verder komen er uit haar stam de volgende GOEDGEKEURDE Hengsten Samba Hit (I,II, III en IV) en Quaterback en nog velen meer.

Nafok

– I.P.S Hilton (v. I.P.S Bon Bravour), deze geheel zelf gefokte hengst lijkt veel aanleg te hebben voor het hogere dressuurwerk, zijn zeer sterke en vlugge achterbeen en mooi opwaartse gebouwde model. Hilton is nu Inter I geklasseerd. 
– I.P.S K-dance (v.Ferguson), deze donkervos merrie is sterk gebouwd met veel oprichting en heeft 3 heel goede gangen.                                            – I.P.S D.B. (v. Donkey Boy) zeer moderne elegante ruin met zeer veel aanleg als dressuurpaard.

Afstamming

JazzCocktailPurioso 
Ulissa 
Charmante keur prest. Ulster 
 Warmante
 PoëtinSandro HitSandro Song 
Loretta 
 Poesie eliteBrentano II 
Primadonna