I.P.S Bon Bravour en I.P.S Amazing Star presteren zeer goed!

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

Onze hengst I.P.S  Bon Bravour wist ook nu weer zeer overtuigend de 1e wedstrijd van de GMB/KWPN hengstencompetitie te winnen. Tom Franckx reed hem net als altijd netjes door de proef met veel schwung en houding. I.P.S Bon Bravour kan alle moeilijke oefeningen met gemak af door zijn enorme souplesse en instelling. Met een zeer mooie score van 84,5 punt wist hij zelfs een voorsprong van 8 punten op de nummer 2 te realiseren. Het commentaar van de jury was dan ook lovend. Ook hier werd weer het punt van op een nette en eerlijke manier voorstellen aangehaald maar ook beloond en dat is mooi!!

Eveneens succes voor onze partners in I.P.S

In de klasse Z / ZZ hadden we maar liefst 3 hengsten meelopen. Deze rubriek werd gewonnen door hengst van Ad Valk, Apache met Emmelie Scholtens gevolgd door de hengst Zizi Top van Joop van Uytert. Zizi Top liep een hele goede proef onder zijn vaste ruiter Hans Peter Minderhoud met een hele mooie van 83.5 punt. Ze kregen zelfs een 9.0 voor de draf.  I.P.S Amazing Star einigde op een mooie 3e plaats en liep een hele imponerende proef onder Theo Hanzon met een totaal score van 82 punten waaronder een 9.0 voor Galop. 5e werd Armani, die op een correcte manier voorgesteld werd door John Tijssen. John rijdt Armani sinds deze zomer omdat de ruiter van Armani, Hans Peter Minderhoud, een heel druk wedstrijdseizoen had. John rijdt hem heel netjes en daarom heeft Joop besloten dat hij hem ook deze Hengstencompetitie zou rijden. Armani is een grote hengst (1.78), met heel veel kwaliteit voor het grote werk.

De klasse L werd gewonnen door Edward Gal met Jack Sparrow. Ze lieten een sterke proef zien en maakte daarmee veel indruk, totaalscore 85 punten. Derde werd de Vivaldi zoon Chicago M.H. onder Jonna Schelstraete met een sore van 78.5 punt. Chicago M.H. is gefokt bij Merwehoeve de Groot uit Herwijnen en is in eigendom van René Franssen. De hengst Cadans M, die Joop samen heeft in eigendom  met Fam. van Mook, werd goed voorgesteld door Theo Hanzon en kreeg een mooie score van 75 punten. De lieten een goede en correcte proef zien. Cadans heeft veel uitstaling maar mag nog iets meer aan kracht winnen, daarom waren de eigenaren zeer tevreden met deze score.