I.P.S Bon Bravour en Tom Franckx winnen de halve Finale Pavo Cup

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

De planning was voor de vijfjarige WK-paarden niet echt optimaal, met de Pavo Cup direct aangesloten aan het WK voor jonge dressuurpaarden in Verden. Toch deed het vandaag niets aan hun prestatie af. Na de eerste Pavo Cup-dag voor vijfjarigen neemt KWPN-hengst IPS Bon Bravour (Painted Black x Chronos) met onze Belgische ruiter Tom Franckx de koppositie in. De donkerbruine ging in Verden al naar de knappe vijfde stek in de finale van de vijfjarigen, in Ermelo deed hij het nog eens dunnetjes over.

Met veel uitstraling en elastiek ging de zoon van Grand Prix-hengst Painted Black naar 87 punten. Ruiter Tom Franckx is blij met zijn hengst:

“Ik vond de planning absoluut niet ideaal met het WK en de Pavo Cup zo snel achter elkaar. We hebben geen tijd gehad om Bon Bravour even rust te geven. Ik heb hem gisteren gewoon rustig getraind en was bang dat hij vandaag moe zou zijn. Zeker ook omdat de wedstrijd in de binnenhal verreden werd en het binnen best wel warm was. Hij verbaasde me echter, want hij voelde helemaal niet moe aan. Bon Bravour is zo’n paard dat er altijd voor blijft gaan en dat deed hij vandaag onverminderd. Ik ben enorm blij met hem. Wel is het belangrijk om een paard met zo’n instelling op tijd en plaats rust te geven. Bon Bravour geeft zelf zijn vermoeidheid niet aan en doet daardoor dus ook snel teveel. Na de Pavo Cup krijgt hij echt vakantie, dat heeft hij verdiend.”

In de breedte en de top werd er vandaag minder gescoord dan gisteren bij de vierjarigen. De scores bleven wat steken en het ondereind was aan de lange kant.