I.P.S Hengsten na succesvol WK nu allebei Belgisch Kampioen!

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

Afgelopen weekend werden de wedstrijden verreden voor het Belgisch Kampioenschap voor Jonge Paarden (4,5, en 6- jarige) in het Zilveren Spoor. Op vrijdag en zaterdag werden de kwalificaties gereden voor de finale van zondag. Bij de 5 jarige werd I.P.S Bon Bravour (sBS/KWPN) gereden door Tom Franckx die zowel op vrijdag als op zaterdag overtuigend de leiding nam door met respectievelijk  81,50 % en 80,84 %  te scoren.

Zondag wist de combinatie wederom overtuigend de hoogste score ( 82,66%)  te behalen, met maar liefst  9  % los van de nr 2, en werden daarmee uiteindelijk met overmacht Belgisch Kampioen van de 5-jarige. Tom Franckx vertelt:

“hoewel het in de lijn der verwachting lag, moet er toch nog altijd worden gereden.”

Verder:

“Maar zoals eerder gezegd is I.P.S Bon Bravour een paard wat er altijd voor je staat! En dat is nu dus ook weer gebleken.”

Voor Tom Franckx is deze Titel nog waardevoller  temeer omdat hij na verschillende jaren van deelname niet meer de eeuwige 2e blijkt te zijn, zegt hij opgelucht. Maar ook bij de 6 jarige boekte een I.P.S Hengst succes.  Larissa Pauluis reed de WK ganger van dit jaar I.P.S Don Massimo (Oldenburg/sBS) zowel op vrijdag als zaterdag naar de 1E plaats. Met de respectievelijke scores van  73,00 % en  73,21 %.  Zondag  wisten zij dit nogmaals te herhalen in de finaleproef met een score van 75,37 % en werden daarmee Belgisch Kampioen 2011!! Larissa Pauluis mocht zich deze dag voor de tweede keer tot Belgisch Kampioen laten huldigen, eerder deze dag wist ze ook met haar 4 jarige Hengst als beste te presteren!