I.P.S United

Kwaliteit gekoppeld aan kracht en instelling. 

  • Als jong paard viel I.P.S United al op door zijn enorme aanleg als dressuurpaard, zijn verrichtingsonderzoek werd met een 9.5 beloond.
  • De hengst beschikt over een zeer goede werkinstelling, toont zeer veel atletisch vermogen en kan met name heel makkelijk schakelen. 
  • In zijn beweging zijn het sterke achterbeengebruik van Partout en het fantastische voorbeengebruik van Krack C verenigd. 
Kleur Bruin 
Geboortedatum 2001
Stokhoogte 1.68
Niveau  Grand Prix
Predikaten Elitehengst
Goedgekeurd Ja
Overige informatie 

Pedigree

Vader Krack C behoeft als internationaal dressuurpaard onder Anky van Grunsven geen verdere uitleg. De moeder van I.P.S United is de ster merrie Nessica een dochter van de Trakehner TCN Partout die eveneens onder het zadel van Anky van Grunsven jaren lang internationaal op het aller hoogste niveau acteerde. Verder in de pedigree zien we de stempelhengsten Sultan en Amor die beide aan de wieg van de dressuurspecialisatie stonden.

Prestatie (short list)

– 2004 Verrichtingskampioen! stap: 8,0, draf: 9,5 , galop: 9,5 
, aanleg als Dressuurpaard: 9,5  (dressuurindex van maar liefst 167 46%)
– 2005/2006 Reserve Kampioen met Edward Gal tijdens Hengstencompetitie.
– 2007 Winnaar Young Stallion Dressage tijdens het Hengstenconcours in Zwolle.
– 2007 2e plaats tijdens 1e rondekwalificatiewedstrijd WK Verden.
– 2007 6e plaats tijdens finale WK Verden.
– 2007 (november) goedgekeurd voor het Hannoveraans Verband.
– 2007 1e plaats tijdens Hengstencompetitie Hengelo

Nafok

Kinderen van I.P.S United vallen in het bijzonder op door hun correcte exterieur, krachtige bewegingen en geweldige werkwilligheid. In 2009 werd de United dochter Brooklyn gehuldigd als nationaal kampioen bij de driejarige merries, en een jaar later werd zij uitgeroepen tot beste merrie van de PAVO cup. In 2011 namen nakomelingen van I.P.S United succesvol deel aan het wereldkampioenschap voor jonge dressuurpaarden in Verden. Naast eerder genoemde Brooklyn, gereden door Cindy van Vucht  was dat  de door Laurens van Lieren voorgestelde President’s Avanti en TC Athene die als vierjarige de PAVO cup wist te winnen. Inmiddels zij er zonen van I.P.S United goedgekeurd in binnen en buitenland waaronder Armani bij het KWPN en drukt I.P.S United via zijn nafok een stempel op zowel de fokkerij als de dressuursport.

Bordeaux (v. United) Kampioen KWPN hengstenkeuring 2009.
T.C. Athene (v. United) Winnaar PAVO cup en Finalist WK jonge dressuurpaarden in Verden.
Brooklyn (v. United) Nationaal Kampioen NMK, Beste merrie PAVO cup. finalist WK jonge dressuurpaarden in Verden 2011  met Cindy van Vught.

Afstamming

Krack CFlemmingh (keur)Lacapo 
 Texaco
Gicara II (keur, pref, pres.)  Beaujolais
 Baccara (keur pref. pres.)
Nessica TCN Partout  Arogno
Pedola 
 Jessica (keur)Sultan 
 Chantal