I.P.S Upido, het nieuwe dressuurtalent van Anky

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

Drievoudig Olympisch kampioene Anky van Grunsven heeft een nieuw dressuurpaard op stal staan. Het is de tienjarige I.P.S Upido, een zoon van Ferro uit een moeder van Amethist x Pretendent. Hij is gefokt door C. ter Laak uit Heelsum. Donderdag komt I.P.S Upido aan op het Anky Education Center in Erp.

Deze hengst is aangekocht door de heer Jan Kelders (I.P.S Horse Group), Joop van Uytert (Hengstenstation Van Uytert) en Sjef Janssen (Equestrian International BV). Anky is zeer verheugd met de komst van I.P.S Upido.

“Ik ben heel blij dat dit paard voor mij is aangekocht en wil ze daar uiteraard voor bedanken. Ik ben bijzonder enthousiast over I.P.S Upido en vind het spannend om met dit nieuwe paard weer een echt doel voor ogen te hebben na de verkoop van I.P.S Painted Black,”

aldus een verheugde Anky van Grunsven. De eerste maanden blijft het nieuwe duo thuis om wat verder door te trainen. Daarna wordt verder gekeken hoe de planning er richting de wedstrijdsport uit gaat zien.

In Spanje werd hij uitgebracht in de nationale en internationale sport door Carlos Torrell, afkomstig uit de omgeving van Barcelona. Carlos Torrell kocht Upido in Nederland als anderhalf jarige. Hij heeft hem zelf opgeleid en reed Upido naar de titel bij de zesjarigen in Spanje. Als zevenjarige werd het duo nationaal reservekampioen in de Lichte Tour. Vorig jaar debuteerde het duo in de Zware Tour tijdens de Sunshine Tour. Met pas vier internationale proeven in de benen is I.P.S Upido nog relatief onervaren.