I.P.S Zhivago met Theo Hanzon naar Zilver tijdens KNHS indoorkampioenschappen!

In het KNHS centrum te Ermelo werd vandaag een begin gemaakt met de KNHS Indoorkampioenschappen dressuur paarden. Op vrijdag stond het kampioenschap klasse ZZ-Zwaar op het programma.

In de klasse ZZ-Zwaar was het Lynne Maas, die met de Krack C-zoon Zamora (uit Mora keur van Farrington, fokker G. Verhoeven uit Kerkdriel) de hoofdprijs wist binnen te slepen, voor Theo Hanzon  met de KWPN-hengst I.P.S. Zhivago (Krack C uit Orendy ster pref van Jazz, fokker H. van Helvoirt uit Rosmalen)). Derde werd Rabo Talententeamlid Diederik van Silfhout met de eveneens goedgekeurde Arlando K (Paddox uit Herlanda ster pref van Mytens xx, fokker A.J. van ’t Klooster uit Eemnes).

Voor Emmelie Scholtens met de KWPN-hengst Apache verliep het eerste onderdeel van dit kampioenschap succesvol. Zij behoefde dankzij een zeer sterk gereden proef alleen Lynne Maas voor zich te dulden. In de tweede wedstrijd, de Kür op muziek, schrok de KWPN goedgekeurde hengst Apache (v.UB40 uit Tolanda elite van Krack C, fokker A.A. van der Koppel uit Wadenoyen) plotsklaps enorm. Volgens de amazone van langs de kant zittende fotografen, volgens de voorzitter van de jury Janine van Twist mogelijk van het plotsklaps in de ramen van de hal opdoemende spiegelbeeld.

“Emmelie kwam in uitgestrekte galop recht op ons af en ik had stellig het idee dat de hengst zichzelf zag in het raam waar wij als jurylid achter zitten. Daarop was de controle even geheel verdwenen. Tot dan toe was ze bezig met een ijzersterk optreden. Het herstel was ook zeer sterk want Emmelie slaagde er toch nog in, ondanks het tijdverlies, alle verplichte onderdelen aan ons te tonen”

aldus mw. Van Twist. Emmelie scoorde in de Kür de tiende plek in het zestien deelnemers tellende veld en viel daardoor terug naar de zevende plaats in de eindrangschikking.

Voor Lynne Maas was het met WK-ganger Zamora de derde titel op rij. Eerder won ze de KNHS kampioenschappen Z2, daarna de KNHS kampioenschappen ZZ-Licht en nu die in de ZZ-Zwaar.

“Ik vond Zamora in de Kür iets expressiever draven dan in de eerste proef. Dat komt mede omdat ik met iets meer lef durfde te rijden. Voor mij is een groot voordeel dat dit paard met alle onderdelen in de proef lijkt te spelen, waardoor het er allemaal als zeer vanzelfsprekend uitziet”

aldus Lynne, die in de eerste proef als enige een score boven de 70% wist te realiseren en in de Kür genoegen moest nemen met de tweede plek, achter Theo Hanzon met I.P.S. Zhivago.

“Ik had Zhivago er in de Kür net iets scherper aanstaan als in de openingswedstrijd. Deze hengst blijft steeds mooi in de verbindingen, maar moet nog iets meer aan kracht winnen, waardoor de balans nog verder wordt verbeterd. Daarbij hoop ik dat hij de progressie die we de afgelopen maanden hebben door gemaakt weet vast te houden”

aldus Hanzon, die zeer in zijn nopjes was met zilver.