Kleinzoon van I.P.S Tuschinski keuringstopper van Oldenburger Hengstkörung

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

Met zeer veel uitstraling,lichtvoetigheid en houding liep de kleinzoon van I.P.S Tuschinski zich reeds bij het longeren reeds in de kijker. Daarna bij het vrijbewegen werd hij de publiekslieveling. Daarna werd het eveneens de veilingtopper met een  absolute topprijs van 800.000 euro voor nummer 83 (Temptation x Sandro Hit).

De veilingtopper is een zoon van de KWPN-gefokte Temptation (I.P.S Tuschinski x Haarlem x Naturel) uit een Zweedse moeder van Sandro Hit x Master. Deze hengst Tempatation staat ter dekking bij onze Deense Partner Ib Kirk van Katrinelund.

Vanwege het feit dat de hengst Zweeds is geregistreerd kreeg hij geen premie, maar fokkerijleider dr. Wolfgang Schulze-Schleppinghof liet in de persconferentie doorschemeren dat hij de hengst graag hoog had geplaatst.

Om die reden werd de zeer commerciele zwarte als eerste geveild. Nog voordat de daadwerkelijke hengstenkeuringskampioen onder de hamer van Uwe Heckmann kwam, was er een flink biedduel tussen Urs Schweizer van dressuurpaardencentrum Lodbergen en het Amerikaanse model Jamie Welling-White om de Temptation-zoon. Laatstgenoemde Amerikaanse, die met de bekende acteur, regisseur en producent Tom Welling is getrouwd, had het laatste bod. Ze laat hem voorlopig in Oldenburg bij de familie Bockmann, die dolblij zijn met het dier.

Bron: Horses.nl