Airolux Winnaar Edison Award in New York!

Revolutionaire dispensertechnologie van Airolux wint
gerenommeerde Edison Award

Sensatie tijdens de uitreiking van de gerenommeerde Edison Best New Product Awards
2011 in New York: Airolux wint met revolutionaire uitvinding een zilveren award.
Bekroond werd de innovatieve dispensertechnologie Air0Pack®: “Kunststof in plaats van
metaal, lucht in plaats van drijfgas”.

Grote eer voor een grote uitvinding: tijdens het Edison Awards Gala in New York op 5 april 2011 zijn prijzen uitgereikt aan innovatieve technologieën en nieuwe producten. De sensationele winnaar van de zilveren award is Airolux geworden met een wereldwijde revolutionaire innovatie, de Air0Pack® dispensertechnologie: Het is de ontwikkelaars gelukt om lucht in plaats van aerosolen als drijfmiddel toe te passen en de gehele dispenser uit kunststof te vervaardigen in plaats van uit metaal. Het innovatieve hart van de dispenser wordt hierbij gevormd door het gepatenteerde PCD Pressure Control Device systeem.

„Wij zijn enorm blij met deze zilveren award en uiteraard ook zeer trots. De jurering door circa
2000 experts uit de wereld van economie en wetenschap sterkt ons om onze revolutionaire
technologie voor aanzienlijk lagere productie- en afvulkosten wereldwijd op de markt te
brengen“

aldus de reactie van Quint Kelders, CEO van I.P.S. Innovative Packaging Solutions AG, op de prijsuitreiking. Een schitterend begin van een nieuw tijdperk voor dispenserverpakkingen. Het wereldwijde R&D centrum van IPS en Airolux bevindt zich in Vlijmen (NL). De aandelen van IPS zijn sinds 16 augustus 2010 genoteerd aan de Domestic Standard van de SIX Swiss Exchange (ticker: IPS / ISIN: CH0002013826). De ruime meerderheid van de aandelen in het bedrijf is in het bezit van de familie Kelders (Jan en Quint).

Voor meer informatie:

Quint Kelders
CEO
I.P.S. Innovative Packaging Solutions
Telefon: +41 (0)41 76 63 5 00
quint.kelders@ips-grp.com

Geert Roelofs
Commercial Director
AG Airolux AG
Telefon: +41 55 619 27 00
geert.roelofs@airolux.com

Beeldmateriaal: http://www.gremlichfatzer.ch/files/Pictures_Media_Release_Airolux.zip
Airolux AG | Plant Switzerland
Industrie Ost, CH-8865 Bilten / Switzerland
Tel. +41 55 619 27 00, Fax. +41 55 619 27 99

www.airolux.com
Airolux AG in Bilten (Zwitserland) is een in juni 2010 door IPS met de Resilux Groep opgerichte joint
venture. Een korte beschrijving van de bekroonde, gepatenteerde dispenser Air0Pack® van Airolux: in een
kunststof houder wordt een drukkamer ingebouwd bedoeld voor het voorzien van lucht na het
afvulproces. Vervolgens wordt door middel van een nieuwe uitvinding, het PCD Pressure Control Device, een zuiger omhoog duwt om de vloeibare inhoud, gel of schuim, vrij te laten komen. Hierdoor worden de nadelen van de conventionele aerosolsystemen weggenomen: de dispenser van Airolux bestaat volledig uit kunststof, wat aanzienlijke voordelen oplevert voor de vormgeving van de verpakking en met name lagere productiekosten en snellere doorlooptijden voor het afvullen tot gevolg heeft. Bovendien wordt geen gebruik gemaakt van aerosolen maar van normale lucht, er bestaat dus geen explosiegevaar meer en houders van metaal zijn niet meer nodig.

Ondertussen heeft de technologie alle testen doorstaan en wordt deze op de markt gebracht. Meerdere wereldwijd actieve ondernemingen hebben grote belangstelling getoond voor dit gepatenteerde systeem, de eerste massaproductie voor klanten zal nog deze zomer starten.

www.airolux.com
I.P.S. Innovative Packaging Solutions AG is een Zwitserse holding. De aandelen zijn sinds 16 augustus 2010 genoteerd aan de Domestic Standard van de SIX Swiss Exchange (ticker: IPS / ISIN: CH0002013826). De ruime meerderheid van de aandelen in het bedrijf is in het bezit van de familie Kelders (Jan en Quint).
IPS ziet zich als toonaangevende innovator en actieve investeerder met sterke competenties op het
gebied van primaire verpakkingen, die zich heeft gespecialiseerd op mechanische en drukgestuurde technologieën en systemen in dispenserverpakkingen. Het belangrijkste actief vormt hierbij de door IPS ontwikkelde en gepatenteerde Air0Pack®-technologie. Reeds meer dan 20 jaar is het 17-koppige R&Dcentrum van IPS gevestigd in Vlijmen, Noord Brabant.